ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Σφοδρές ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις τη νύχτα

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 13:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Σφοδρές ΝΑΤΟϊκές επιθέσεις τη νύχτα
Facebook Twitter Whatsapp
Το ΝΑΤΟ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον λιβυκών στόχων κατά την διάρκεια της νύχτας σε δύο πόλεις, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Jamahiriya.
Το ΝΑΤΟ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον λιβυκών στόχων κατά την διάρκεια της νύχτας σε δύο πόλεις, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Jamahiriya. Το ΝΑΤΟ πρόσφατα εντατικοποίησε τις επιθέσεις του στη χώρα σε μία προσπάθεια να αυξήσει την πίεση προς τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Το Jamahiriya, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ έπληξαν μη στρατιωτικά σημεία ελέγχου απ΄όπου ελέγχεται η κίνηση στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά από την Τρίπολη, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο του καθεστώτος Καντάφι.

Οι γυναίκες κάτοικοι της πρωτεύουσας μεταφέρθηκαν πρόσφατα σε έναν χώρο εκπαίδευσης στην Μπάνι Ουαλίντ για να μάθουν να χειρίζονται όπλα.

Το ΝΑΤΟ έβαλε επίσης στο στόχαστρό του λιμάνια και σημεία ελέγχου στην παραθαλάσσια πόλη Ζουάρα, που βρίσκεται περίπου 125 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Ζουάρα είναι μία από τις έξι πόλεις - λιμάνια στην Λιβύη, τις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τον Ιούνιο σε μία εκτενή μαύρη λίστα με λιβυκές εταιρίες και πρόσωπα με βάση το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Τον περασμένο μήνα 34 αξιωματούχοι στην Ζουάρα αυτομόλησαν από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι και συντάχθηκαν με τους εξεγερμένους.