ΔΙΕΘΝΗ

Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Τσάβες

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2011, 16:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο Τσάβες
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έφθασε σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Μαϊκετία, βόρεια του Καράκας, όπου τον υποδέχτηκαν υπουργοί της κυβέρνησης κατά την επιστροφή του από την Αβάνα όπου υποβλήθηκε σε αντικαρκινική θεραπεία, σύμφωνα με βίντεο που έδειξε η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας VTI.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες έφθασε σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Μαϊκετία, βόρεια του Καράκας, όπου τον υποδέχτηκαν υπουργοί της κυβέρνησης κατά την επιστροφή του από την Αβάνα όπου υποβλήθηκε σε αντικαρκινική θεραπεία, σύμφωνα με βίντεο που έδειξε η κρατική τηλεόραση της Βενεζουέλας VTI. Ο Τσάβες δήλωσε «πολύ ευτυχής που γύρισε στο σπίτι», ενώ ενδέχεται με αφορμή την επιστροφή του να εμφανιστεί στο μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου το απόγευμα, μετέδωσε η τηλεόραση.

Ο 56χρονος σοσιαλιστής ηγέτης βρίσκεται από νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στη Βενεζουέλα, ακριβώς μια ημέρα πριν η χώρα γιορτάσει την 200η επέτειο της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που ο πρόεδρος είναι στην πατρίδα», είπε ο αντιπρόεδρος Ελίας Χάουα. Το βίντεο που προέβαλε η τηλεόραση δείχνει επίσης τον Τσάβες να αποχαιρετά τον ηγέτη της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Σημειώνεται ότι ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του.

Ο Τσάβες μετέβη στην Κούβα στις 8 Ιουνίου στο πλαίσιο της περιοδείας του που είχε ξεκινήσει από τη Βραζιλία και τον Ισημερινό. Στην Αβάνα χειρουργήθηκε αρχικά για ένα απόστημα στη λεκάνη και κατόπιν για έναν καρκινικό όγκο.