ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Τάντιτς στο Σαράγεβο

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2011, 12:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρώτη επίσημη επίσκεψη του Τάντιτς στο Σαράγεβο
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς θα πραγματοποιήσει αύριο πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, όπου θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους στο Σαράγεβο με κεντρικά θέματα τη διμερή συνεργασία και την πορεία προσέγγισης της ΕΕ.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς θα πραγματοποιήσει αύριο πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, όπου θα έχει συνομιλίες με αξιωματούχους στο Σαράγεβο με κεντρικά θέματα τη διμερή συνεργασία και την πορεία προσέγγισης της ΕΕ. Ο κ. Τάντιτς θα έχει συναντήσεις με τον προεδρεύοντα και τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς, με εκπροσώπους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου υπουργών της χώρας, Νίκολα Σπίριτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας θα συναντηθεί και με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Χίντο Μπίστσεβιτς και θα παραλάβει μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Κινήματος στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη.

Την προσδοκία η επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας στη Βοσνία να συμβάλει στην επίτευξη προόδου όσον αφορά τη διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Βελιγραδίου και Σαράγεβο, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βοσνίας, Σβεν Αλκαλάι.