ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Τάντιτς με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 14:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνάντηση Τάντιτς με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης
Facebook Twitter Whatsapp
Με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς συναντήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς στο Σαράγεβο κατά την έναρξη της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.
Με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Ζέλικο Κόμσιτς συναντήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς στο Σαράγεβο κατά την έναρξη της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα. Τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας υποδέχθηκαν τον κ. Τάντιτς με όλες τιμές, την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών και την επιθεώρηση τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Μετά τη συνάντηση του προέδρου της Σερβίας με τα μέλη της τριμερούς της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης θα ακολουθήσει συνεδρίαση των κρατικών αντιπροσωπειών της Βοσνίας και της Σερβίας και στη συνέχεια οι κ.κ. Τάντιτς, Ραντμάνοβιτς, Ιζετμπέγκοβιτς και Κόμσιτς θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου.

Ο πρόεδρος της Σερβίας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου υπουργών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Νίκολα Σπίριτς, τα μέλη των προεδρείων των δύο Σωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Βοσνίας και με το Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Χίντο Μπίστσεβιτς.

Ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων στη συλλογική προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς σε δηλώσεις του ενόψει της επίσκεψης του προέδρου της Σερβίας τόνισε ότι ο κ. Τάντιτς είναι ευπρόσδεκτος στο Σαράγεβο υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες συναντήσεις είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.