ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στο Πακιστάν σε λεωφορεία

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2011, 20:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μακελειό στο Πακιστάν σε λεωφορεία
Facebook Twitter Whatsapp
Ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον δύο λεωφορείων στην πακιστανική πόλη Καράτσι σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 επιβάτες και τραυματίζοντας 20, όπως ανακοίνωσαν πακιστανοί αξιωματούχοι.
Ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ σήμερα εναντίον δύο λεωφορείων στην πακιστανική πόλη Καράτσι σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 επιβάτες και τραυματίζοντας 20, όπως ανακοίνωσαν πακιστανοί αξιωματούχοι.
"Άγνωστοι ένοπλοι άνδρες σταμάτησαν δύο λεωφορεία στη συνοικία Μπανάρας Τσόουκ και πυροβόλησαν αδιακρίτως εναντίον των επιβατών σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 από αυτούς και τραυματίζοντας 20", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαρφουντίν Μέμον, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της επαρχίας. Οι δράστες κατάφεραν να ξεφύγουν, πρόσθεσε.

Πριν τη νέα αυτή επίθεση αξιωματούχοι είχαν επισημάνει ότι σχεδόν 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια της τρίτης συνεχόμενης ημέρας βίαιων συγκρούσεων σε αυτή την πόλη του Πακιστάν.

Η κατάσταση στο Καράτσι είναι ιδιαίτερα τεταμένη μεταξύ του κόμματος Μουταχίντα Κουάμι (MQM, Ενωμένο Εθνικό Κίνημα), που έχει αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό του οποίου ηγείται το Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν (PPP), και του ANP (Εθνικό Λαϊκό Κόμμα, παραμένει στον συνασπισμό), που εκπροσωπούν διαφορετικές εθνοτικές κοινότητες. Το ένα κόμμα κατηγορεί το άλλο ότι προχωρά σε στοχευμένες δολοφονίες μελών του.

Μέχρι στιγμής 12 άνδρες που φέρονται να ευθύνονται για κάποιες από τις δολοφονικές επιθέσεις έχουν συλληφθεί από την αστυνομία, σύμφωνα με τον Μέμον. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο της ασφάλειας ένταση υπάρχει στις συνοικές Οράντζι και Κάσμπα, που βρίσκονται στο δυτικό Καράτσι και όπου σημειώνονται συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση. "Η αστυνομία και παραστρατιωτικοί κάνουν περιπολίες για να αποφευχθούν νέα βίαια επεισόδια", επεσήμανε ο Μέμον.

Σύμφωνα με την πακιστανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που καταγγέλει την απάθεια της κυβέρνησης απέναντι στην αύξηση των εγκλημάτων στο Καράτσι, 1.300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε αυτή την πόλη από τις αρχές της χρονιάς, ενώ 748 είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια του 2010 και 272 το 2009.