ΔΙΕΘΝΗ

To τέλος της πολιτικής του καριέρας προανήγγειλε ο Μπερλουσκόνι

Δημοσίευση 8 Ιουλίου 2011, 11:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
To τέλος της πολιτικής του καριέρας προανήγγειλε ο Μπερλουσκόνι
Facebook Twitter Whatsapp
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα La Reppublica, ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει ότι "δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις βουλευτικές εκλογές του 2013 και ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας".
Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα La Reppublica, ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει ότι "δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις βουλευτικές εκλογές του 2013 και ότι δεν τον ενδιαφέρει ούτε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας". Πιο αναλυτικά, ο Καβαλιέρε τονίζει ότι "ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς παράταξης, το 2013, θα είναι ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης και γραμματέας του κόμματος Λαός της Ελευθερίας, Αντζελίνο Αλφάνο". Ο "μίστερ τιβί", προσθέτει, ότι "αν μπορούσε, θα εγκατέλειπε τον θεσμικό του ρόλο από τώρα".

"Θα προσπαθήσω να λειτουργήσω ως σοφός πατέρας και να οικοδομήσω το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στην Ιταλία. Στα εβδομήντα επτά μου, όμως, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι πρωθυπουργός", εξηγεί ο Μπερλουσκόνι. Όσο για το ενδεχόμενο να προταθεί, από την παράταξή του, ως επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποσαφηνίζει ότι "είναι ένας ρόλος που δεν νιώθει να του ταιριάζει.

"Στην Προεδρία- συνεχίζει- θα εκλεγεί ο σημερινός υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης, Τζάννι Λέττα. Είναι το καταλληλότερο άτομο, ένας σπουδαίος άνθρωπος που διατηρεί καλές σχέσεις και με την κεντροαριστερά".

Σε ό,τι φορά, δε, το χθεσινό ενδοκυβερνητικό επεισόδιο μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι και Δημόσιας Διοίκησης Ρενάτο Μπρουνέττα (ο πρώτος χαρακτήρισε "κρετίνο" τον δεύτερο σε συνέντευξη τύπου) ο "Καβαλιέρε", θέλησε να υπερασπισθεί, ανοικτά, τον Μπρουνέττα.

"Ο Τρεμόντι νομίζει ότι είναι διάνοια και ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι κρετίνοι. Τον ανέχομαι διότι τον γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω ότι πρέπει να τον αποδέχεσαι όπως είναι. Αλλά πρόκειται για τον μόνο που δεν συμμετέχει σε συλλογικές προσπάθειες", δηλώνει ο μεγιστάνας- πρωθυπουργός.

Όσο για το μέτρο που θα επέτρεπε, στον όμιλό του να αναβάλλει την καταβολή 750 εκατομμυρίων ευρώ αποζημίωσης σε εταιρία του επιχειρηματία Κάρλο Ντε Μενεντέττι - μέτρο που αποσύρθηκε μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης- ο ιταλός πρωθυπουργός, δείχνει έτοιμος να το ξανασκεφθεί: "Pρόκειται για νόμο που ετοίμασαν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Εγώ ούτε το ήθελα, αλλά είμαι πάντα της γνώμης ότι είναι απόλυτα ορθό. Θα το ξαναφέρουμε, μάλιστα, στο κοινοβούλιο", απαντά σε ερώτηση της εφημερίδας.

Σχετικά, τέλος, με τα οικονομικά μέτρα για την επόμενη τριετία, συνολικού ύψους σαράντα επτά δισεκατομμυρίων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπογραμμίζει: "Η κυβέρνηση προσπάθησε να μη βάλει το χέρι στις τσέπες των Ιταλών. Κάτι που έγινε στις άλλες χώρες οι οποίες μείωσαν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και τους μισθούς τους. Παρά ταύτα, θα προβούμε σε κάποιες διορθώσεις. Θα περιορίσουμε το αυξημένο τέλος κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και θα κόψουμε κάτι και από τους φόρους".