ΔΙΕΘΝΗ

Μπαν Kι - Μουν: Ζητά αξιοπιστία και διαφάνεια στις εκλογές της Αιγύπτου

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2011, 10:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπαν Kι - Μουν: Ζητά αξιοπιστία και διαφάνεια στις εκλογές της Αιγύπτου
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν δήλωσε χθες, στην διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, ότι οι επερχόμενες εκλογές στη χώρα πρέπει να γίνουν με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο, όπως αναφέρεται σε ένα ανακοινωθέν του γραφείου του.
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν δήλωσε χθες, στην διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, ότι οι επερχόμενες εκλογές στη χώρα πρέπει να γίνουν με αξιόπιστο και διαφανή τρόπο, όπως αναφέρεται σε ένα ανακοινωθέν του γραφείου του. Στη συνάντησή του με τον αιγύπτιο ΥΠΕΞ Μοχάμεντ ελ Οράμπι, ο Μπαν κάλεσε να υπάρξει «επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών» στην Αίγυπτο σε βάρος όσων ευθύνονται για τις δολοφονίες πολιτών.

Δεκάδες χιλιάδες αιγύπτιοι κατέκλυσαν τα κέντρα πόλεων σε όλη τη χώρα νωρίτερα χθες για να απαιτήσουν την ταχύτερη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να εκφράσουν την οργή τους για την κωλυσιεργία των στρατιωτικών και των στελεχών της μεταβατικής κυβέρνησης.

Η οργή αυξάνεται στις τάξεις των απλών αιγυπτίων και των ακτιβιστών για την καθυστέρηση στην δίωξη του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και πρώην στελεχών της κυβέρνησής του που κατηγορούνται για διαφθορά και τις δολοφονίες διαδηλωτών στην διάρκεια του λαϊκού ξεσηκωμού που τον εξανάγκασε σε παραίτηση.

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σάραφ έχει δηλώσει ότι οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η συνάντηση του Μπαν και του ελ Οράμπι έγινε στην Τζούμπα, στο Νότιο Σουδάν, που εορτάζει σήμερα την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του.