ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2011, 10:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κολομβία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 άλλοι τραυματίστηκαν χθες από την επίθεση που έκαναν σε αγορά αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) στην πόλη Τορίμπιο, στη νοτιοδυτική Κολομβία, όπως δήλωσε ο δήμαρχός της, Κάρλος Μπανγκέρο.
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 άλλοι τραυματίστηκαν χθες από την επίθεση που έκαναν σε αγορά αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) στην πόλη Τορίμπιο, στη νοτιοδυτική Κολομβία, όπως δήλωσε ο δήμαρχός της, Κάρλος Μπανγκέρο. «Επρόκειτο για μια βίαιη επίθεση από τις FARC εναντίον του λαού του Τορίμπιο», είπε ο κ. Μπανγκέρο στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Χρησιμοποίησαν ένα όχημα παγιδευμένο με 100 κιλά εκρηκτικά το οποίο εξερράγη μέσα στην αγορά, στο κέντρο της πόλης», πρόσθεσε.

Η επίθεση στην πόλη Τορίμπιο, που έχει περίπου 26.000 κατοίκους, έγινε περίπου στις 10:00 (20:00 ώρα Ελλάδας). Ακολούθησαν επιθέσεις σε κοντινά χωριά. Πολλά οικήματα στην πόλη καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς.

Ο κ. Μπανγκέρο είπε ότι επρόκειτο για την τρίτη επίθεση που κάνουν οι FARC στην πόλη εντός του έτους.