ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Ασαφής η εικόνα για την κατάσταση υγείας του Τσάβες

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 07:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βενεζουέλα: Ασαφής η εικόνα για την κατάσταση υγείας του Τσάβες
Facebook Twitter Whatsapp
Ασαφής παραμένει η ασθένεια και, κατ΄ επέκταση, η θεραπεία του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Χοσέ Βινσέντε Ραντζέλ, ο οποίος τώρα εργάζεται ως δημοσιογράφος, δήλωσε στα ΜΜΕ της Κολομβίας ότι ο Πρόεδρος δεν έχει καρκίνο στο παχύ έντερο και δεν χρειάζεται χημειοθεραπεία.
Ασαφής παραμένει η ασθένεια και, κατ΄ επέκταση, η θεραπεία του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Χοσέ Βινσέντε Ραντζέλ, ο οποίος τώρα εργάζεται ως δημοσιογράφος, δήλωσε στα ΜΜΕ της Κολομβίας ότι ο Πρόεδρος δεν έχει καρκίνο στο παχύ έντερο και δεν χρειάζεται χημειοθεραπεία. «Είναι άρρωστος αλλά όχι εξαιρετικά σοβαρά» είπε ο πρώην αντιπρόεδρος σε συνέντευξη του. «Γνωρίζουμε ότι δεν πάσχει από καρκίνο στο παχύ έντερο και ξέρουμε, τουλάχιστον για την ώρα, πως δεν πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία», συμπλήρωσε, χωρίς όμως να δώσει περεταίρω πληροφορίες.

Ο Τσάβες, έκανε θριαμβευτική επάνοδο στη Βενεζουέλα την περασμένη Δευτέρα , μετά από επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στην Κούβα, αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η κατάσταση της υγείας του θα του επιτρέψει να παραστεί στη σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ, καθώς και εάν θα είναι σε θέση να υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την καμπάνια του για τις προεδρικές εκλογές του 2012.