ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί από την εξουσία

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 07:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: Ο Καντάφι πρέπει να παραιτηθεί από την εξουσία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν στην πολιτική τους απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Λίβυος Πρόεδρος Μουάμαρ Καντάφι οφείλει να παραιτηθεί της εξουσίας, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το Στέητ Ντιπάρτμέντ, μετά από τη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στον Γάλλο υπουργό Αμύνης και τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν στην πολιτική τους απόφαση, σύμφωνα με την οποία ο Λίβυος Πρόεδρος Μουάμαρ Καντάφι οφείλει να παραιτηθεί της εξουσίας, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το Στέητ Ντιπάρτμέντ, μετά από τη συμφωνία που έγινε ανάμεσα στον Γάλλο υπουργό Αμύνης και τους Λίβυους αντικαθεστωτικούς. «Ο λαός της Λιβύης πρέπει να είναι εκείνος που θα αποφασίσει πως θα υλοποιηθούν οι αλλαγές στη χώρα, αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Καντάφι πρέπει να φύγει από την εξουσία» ανακοίνωσε το Στέητ Ντιπάρτμεντ με γραπτή δήλωση του.

Επιπλέον, θα εξακολουθήσει τις προσπάθειες, ως μέλος του ΝΑΤΟ, να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό, που κινδυνεύει από επιδρομές, παρ΄ότι διαμένει σε ζώνες όπου, κανονικά, δεν πραγματοποιούνται αεροπορικές επιδρομές.