ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Η αντιπολίτευση ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 13:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κύπρος: Η αντιπολίτευση ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία
Facebook Twitter Whatsapp
Η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση του τραγικού περιστατικού είναι για το ΑΚΕΛ εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά και να διαφανεί τι ακριβώς έγινε, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου αναφορικά με την χθεσινή τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Η πλήρης και σε βάθος διερεύνηση του τραγικού περιστατικού είναι για το ΑΚΕΛ εκ των ων ουκ άνευ, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά και να διαφανεί τι ακριβώς έγινε, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου αναφορικά με την χθεσινή τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. Για το ΑΚΕΛ είναι αυτονόητο ότι ως αποτέλεσμα της πλήρους διερεύνησης θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν, ανάφερε ο κ. Ευαγόρου και σημείωσε πως «ως ΑΚΕΛ διαπιστώνουμε ότι από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η αποφασιστικότητα να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν ευθύνες. Η μετάκληση ξένων εμπειρογνωμόνων αποδεικνύει στην πράξη ότι η κυβέρνηση επιθυμεί πλήρη και αντικειμενική διαλεύκανση των γεγονότων».

Το ΑΚΕΛ με τη δήλωση του εκπροσώπου του, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις μέσα στα πλαίσια της πολιτικής δεοντολογίας και ηθικής να μην βιάζονται και να αναμένουν την ολοκλήρωση της διερεύνησης των γεγονότων, «παρά να μετατρέπονται οι ίδιοι σε εμπειρογνώμονες και να τοποθετούνται επί παντός επιστητού».

Εν τω μεταξύ, η ΕΔΕΚ καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να ενεργήσει άμεσα «δίνοντας οδηγίες για ποινική έρευνα και δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις ποινικές ευθύνες που αυτονόητα προκύπτουν για τον θάνατο 12 αξιωματικών και ναυτών της Εθνικής Φρουράς και μελών της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των τραυματισμών δεκάδων άλλων καθώς και την πρόκληση ανυπολόγιστων υλικών καταστροφών», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο β’ αντιπρόεδρος του κόμματος Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Σοφοκλέους αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει άμεσα να πάρει όλα τα αναγκαία νομικά και δικαστικά μέτρα για την δέσμευση όλων των εγγράφων, στοιχείων και τεκμηρίων που σχετίζονται με την υπόθεση.

Τέλος, η ΕΔΕΚ απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση να μην επιχειρηθεί απόκρυψη ή υπεξαίρεση αυτών των στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου μετέβη το πρωί στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, και τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη των 12 αδικοχαμένων της χθεσινής τραγωδίας.

Του τρισαγίου προέστη ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας.