ΔΙΕΘΝΗ

Μία κάμερα θα καλύπτει τις δίκες των συνεργατών του Μουμπάρακ

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2011, 20:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μία κάμερα θα καλύπτει τις δίκες των συνεργατών του Μουμπάρακ
Facebook Twitter Whatsapp
Η Αίγυπτος θα επιτρέψει την παρουσία μιας τηλεοπτικής κάμερας στην αίθουσα του δικαστηρίου για τις δίκες των συνεργατών του Χόσνι Μουμπάρακ, που κατηγορούνται για διαφθορά, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν περισσότερη διαφάνεια.
Η Αίγυπτος θα επιτρέψει την παρουσία μιας τηλεοπτικής κάμερας στην αίθουσα του δικαστηρίου για τις δίκες των συνεργατών του Χόσνι Μουμπάρακ, που κατηγορούνται για διαφθορά, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τους διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν περισσότερη διαφάνεια. Ο δικαστής Μοχάμεντ Χόσαμ αλ Γκεριγιάνι, επικεφαλής του αιγυπτιακού ανώτατου δικαστικού συμβουλίου, ανέφερε ότι θα επιτρέπεται μία κάμερα σε κάθε συνεδρίαση.

Οι εικόνες θα προβάλλονται σε οθόνη που θα βρίσκεται έξω από την δικαστική αίθουσα. Ωστόσο δεν έγινε γνωστό αν οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται στα κρατικά κανάλια.

Επιπλέον, ο Αιγύπτιος δικαστής πρότεινε την διεξαγωγή των δικών σε χώρους όπου θα μπορούν να τις παρακολουθήσουν περισσότεροι άνθρωποι.

Αιγύπτιοι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν τις τελευταίες ημέρες για την εκδίκαση κεκλεισμένων των θυρών των υποθέσεων διαφθοράς κατά συνεργατών του Μουμπάρακ.