ΔΙΕΘΝΗ

Η News Corp.του Μέρντοκ προσπαθεί να πουλήσει τις βρετανικές της εφημερίδες

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 07:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η News Corp.του Μέρντοκ προσπαθεί να πουλήσει τις βρετανικές της εφημερίδες
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης News Corp. προσπαθεί, προς το παρόν χωρίς επιτυχία, να πουλήσει όλες τις βρετανικές του εφημερίδες, μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία, αποκαλύπτει σήμερα η Wall Street Journal.
Ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης News Corp. προσπαθεί, προς το παρόν χωρίς επιτυχία, να πουλήσει όλες τις βρετανικές του εφημερίδες, μετά το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών στη Βρετανία, αποκαλύπτει σήμερα η Wall Street Journal. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, ο όμιλος του Ρούπερτ Μέρντοχ «έχει κάνει ανεπίσημα κρούσεις σε πιθανούς αγοραστές των εφημερίδων του στη Βρετανία».

«Με δεδομένη την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον Τύπο κανείς αγοραστής δεν παρουσιάστηκε, αλλά το θέμα αυτό είναι πιθανόν να ξανασυζητηθεί τους επόμενους έξι μήνες», διευκρινίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Εκτός από την News of the World, το τελευταίο φύλλο της οποίας κυκλοφόρησε την Κυριακή, ο όμιλος Μερντοζ στη Βρετανία εκδίδει τις εφημερίδες Sun, Sunday Times και Times of London.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ψηφίσει υπέρ της πρότασης των Εργατικών να αποσυρθεί η προσφορά εξαγοράς της BSkyB, ανακοίνωσε χθες Τρίτη εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.