ΔΙΕΘΝΗ

Νέες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς τη Συρία

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 07:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ προς τη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, εξαιτίας της αιματηρής καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων κατά του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, εξαιτίας της αιματηρής καταστολής των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε στις 18 Μαΐου διάταγμα με το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις εναντίον του σύρου προέδρου και άλλων έξι ανώτατων αξιωματούχων του καθεστώτος της Δαμασκού.

Χθες Τρίτη, ο Ομπάμα προειδοποίησε τη Συρία, μετά την επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Δαμασκό, τονίζοντας πως "κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιτίθεται εναντίον της πρεσβείας μας".

Ο Ομπάμα υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ έστειλαν ένα σαφές μήνυμα πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιτίθεται εναντίον της πρεσβείας μας και πως θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της.