ΔΙΕΘΝΗ

«Ισοπαλία» Σαρκοζί-Ολάντ σε δημοσκόπηση

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 08:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Ισοπαλία» Σαρκοζί-Ολάντ σε δημοσκόπηση
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο βασικός αντίπαλός του σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου Απριλίου.
Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο βασικός αντίπαλός του σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου Απριλίου. Η δημοσκόπηση από την εταιρία CSA δίνει στον Σαρκοζί 26% της πρόθεσης ψήφου, το ίδιο και στον Ολάντ αν εκείνος θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την γαλλική προεδρία.

Ο Σαρκοζί είδε την δημοτικότητά του να αυξάνεται από τον Μάιο, μετά τη σύλληψη στη Νέα Υόρκη του Ντομινίκ Στρος-Καν με τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης, γεγονός που τον έθεσε εκτός διεκδίκησης του χρίσματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Σαρκοζί, που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, κέρδισε τρεις ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιούνιο. Αντίθετα ο Ολάντ έχασε μια.

Ο Ολάντ θεωρείται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο επικρατέστερος υποψήφιος των Σοσιαλιστών απέναντι στην Μαρτίν Ομπρί, ηγέτιδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της Αριστεράς, η Ομπρί υπολείπεται δύο ποσοστιαίων μονάδων του Ολάντ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιουλίου σε δείγμα 1.005 ατόμων άνω των 18 ετών.