ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Έρευνες για την απαγωγή παιδιών από ένα ορφανοτροφείο της Μισράτα

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 09:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Λιβύη: Έρευνες για την απαγωγή παιδιών από ένα ορφανοτροφείο της Μισράτα
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αρχές της Λιβύης διεξάγουν έρευνες για την τύχη 105 παιδιών ορφανοτροφείου στη Μισράτα, τα οποία όπως ισχυρίζονται απήχθησαν μετά τους βομβαρδισμούς της πόλης και για τα οποία εδώ και πολλές εβδομάδες δεν υπάρχουν πληροφορίες, ανακοίνωσε λίβυος υπουργός.
Οι αρχές της Λιβύης διεξάγουν έρευνες για την τύχη 105 παιδιών ορφανοτροφείου στη Μισράτα, τα οποία όπως ισχυρίζονται απήχθησαν μετά τους βομβαρδισμούς της πόλης και για τα οποία εδώ και πολλές εβδομάδες δεν υπάρχουν πληροφορίες, ανακοίνωσε λίβυος υπουργός. Τα παιδιά αυτά- 52 αγόρια και 53 κορίτσια- απήχθησαν στη Μισράτα την οποία σήμερα ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί και οδηγήθηκαν σε άγνωστο προορισμό, τόνισε σε ξένους δημοσιογράφους ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ιμπραχίμ Σάριφ.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως οι αρχές διαθέτουν κατάλογο με τα ονόματα των παιδιών.

«Μάρτυρες δήλωσαν πως τα είδαν πάνω σε ένα τουρκικό πλοίο, άλλοι σε ιταλικό ή γαλλικό πλοίο, θέλουμε την αλήθεια και καθιστούμε υπεύθυνες αυτές τις χώρες για την τύχη των παιδιών που δεν είναι στρατιώτες ούτε ένοπλοι», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε ότι γιατρός που πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς και συνελήφθη από τις αρχές αποκάλυψε ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν στη Γαλλία και την Ιταλία.