ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανή η καθυστέρηση διαξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 12:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πιθανή η καθυστέρηση διαξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στην Αίγυπτο
Facebook Twitter Whatsapp
Οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο ενδέχεται να μη διεξαχθούν μέχρι τον Νοέμβριο, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες αργότερα απ΄ό,τι είχε αρχικώς προγραμματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτική πηγή μετά την έκκληση ορισμένων πολιτικών κομμάτων να καθυστερήσει η διαδικασία.
Οι βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο ενδέχεται να μη διεξαχθούν μέχρι τον Νοέμβριο, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες αργότερα απ΄ό,τι είχε αρχικώς προγραμματιστεί, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτική πηγή μετά την έκκληση ορισμένων πολιτικών κομμάτων να καθυστερήσει η διαδικασία. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εγγραφή των υποψηφίων θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, που, όπως είπε η πηγή, σημαίνει ότι ο στρατός θα τηρήσει τη δέσμευσή του να ξεκινήσει τότε τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στο λαό.

"Οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, πιθανόν στα μέσα του μήνα. Αυτό θα περιλαμβάνει την εγγραφή των υποψηφίων" δήλωσε η στρατιωτική πηγή στο Reuters.

"Υστερα, θα υπάρξει μία προεκλογική περίοδος, μετά την οποία θα πραγματοποιηθούν εκλογές," είπε η πηγή. "Αυτό θα τοποθετήσει χρονικά τις εκλογές μετά τον Σεπτέμβριο, ίσως τον Νοέμβριο".