ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν 84 παιδιά σε κατασκήνωση

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2011, 12:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ουκρανία: Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν 84 παιδιά σε κατασκήνωση
Facebook Twitter Whatsapp
Το κακής ποιότητας φαγητό σε δύο κατασκηνώσεις της Ουκρανίας προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 84 παιδιά από τη Ρωσία που παραθέριζαν σε αυτές, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της υγείας.
Το κακής ποιότητας φαγητό σε δύο κατασκηνώσεις της Ουκρανίας προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε 84 παιδιά από τη Ρωσία που παραθέριζαν σε αυτές, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι της υγείας. Η μαζική τροφική δηλητηρίαση σημειώθηκε σε κατασκηνώσεις κοντά στην πόλη Σεβαστούπολη, σημαντικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Τα περισσότερα από τα θύματα έχουν ηλικία 8 έως 16 ετών και είχαν ταξιδέψει στις κατασκηνώσεις από τις ρωσικές πόλεις Μόσχα, Εκατερίνεμπουγκ και Ορέχοβο-Ζουέβο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Τα παιδιά εκδήλωσαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης αλλά υποβάλλονται σε αγωγή και αναμένεται γρήγορα να αναρρώσουν. Οκτώ ενήλικες νοσηλεύονται επίσης.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας πραγματοποιούν ελέγχους στα μαγειρεία των κατασκηνώσεων και οι διευθυντές πιθανώς θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Ομαδικές τροφικές δηλητηριάσεις συμβαίνουν περισσότερο συχνά στην Ουκρανία κατά τους θερινούς μήνες, όταν με τον ζεστό καιρό και μερικές φορές τη μικρή ψύξη αλλοιώνονται γρήγορα τα τρόφιμα που σερβίρονται σε παραθεριστές.

Γαλακτοκομικά, ψάρι, κρέας και μαγιονέζα είναι οι τροφές που κυρίως ευθύνονται για τις τροφικές δηλητηριάσεις.