ΔΙΕΘΝΗ

Iνδία: «Νωρίς για να επιρρίψουμε ευθύνες»

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2011, 08:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Iνδία: «Νωρίς για να επιρρίψουμε ευθύνες»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ινδός υπουργός Εσωτερικών Π. Σινταμπαράμ δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ νωρίς να εικάσουμε ποιοί ευθύνονται» για την τριπλή επίθεση χθες στη Μουμπάι που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Ο ινδός υπουργός Εσωτερικών Π. Σινταμπαράμ δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ νωρίς να εικάσουμε ποιοί ευθύνονται» για την τριπλή επίθεση χθες στη Μουμπάι που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. «Υπάρχουν υποψίες για όλες τις οργανώσεις που μπορούν να πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη. «Δεν δείχνουμε με το δάκτυλο την τάδε ή τη δείνα οργάνωση», είπε.

«Όλες οι εχθρικές προς την Ινδία οργανώσεις εξετάζονται εξονυχιστικά. Δεν αποκλείουμε τίποτε. Παρατηρούμε όλο τον κόσμο για να βρούμε ποιός βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτές», πρόσθεσε ο υπουργός τονίζοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει «να εργάζεται, να αναπτύσσεται και να ευημερεί».

Χθες το βράδυ σε ώρα αιχμής οι βόμβες εξερράγησαν σε πολυσύχναστες συνοικίες, οι δύο στη νότια Μουμπάι, στην πόλη που είχε ήδη πληγεί το Νοέμβριο του 2008 από τις επιθέσεις δέκα βαριά οπλισμένων κομάντος κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι.

Η Ινδία είχε κατηγορήσει τότε την οργάνωση Λασκάρ-ι-Τάιμπα που έχει τη βάση της στο Πακιστάν για τις επιθέσεις αυτές, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι διμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ του Νέου Δελχί και του Ισλαμαμπάντ.