ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος ήταν ο νεαρός Βρετανός που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2011, 09:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ποιος ήταν ο νεαρός Βρετανός που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο
Facebook Twitter Whatsapp
Η δολοφονία του 19χρονου Bρετανού τουρίστα, Robert Sebbage έχει προκαλέσει σοκ στη Ζάκυνθο για την αγριότητά της, αλλά και γιατί έγινε για ασήμαντη αφορμή.
Η δολοφονία του 19χρονου Bρετανού τουρίστα, Robert Sebbage έχει προκαλέσει σοκ στη Ζάκυνθο για την αγριότητά της, αλλά και γιατί έγινε για ασήμαντη αφορμή. Αλλά και στο εξωτερικό, μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το BBC και το Reuters συμπεριέλαβαν ανάμεσα στις πρώτες ειδήσεις το περιστατικό στη Ζάκυνθο. «Η Ελλάδα υποδέχεται κάθε χρόνο 15 εκατ. τουρίστες, σχεδόν το ένα πέμπτο από αυτούς είναι Βρετανοί», αναφέρει το Reuters. Δεν λείπουν, βέβαια, και επικριτικά σχόλια στον βρετανικό τύπο, όπως αυτό της εφημερίδας «Guardian»: «Η Ζάκυνθος είναι ξακουστή για τη συμπεριφορά των μεθυσμένων νέων από τη Βρετανία. Τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο θέρετρο έχουμε θανάτους τουριστών».

Άλλωστε, όπως εξηγεί η εφημερίδα «Τα Νέα» σε σχετικό της ρεπορτάζ, στα δεκατέσσερά του χρόνια, ο Ρόμπερτ Τζέιμς Σέμπατζ ήταν για μία ημέρα μασκότ της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας και φωτογραφιζόταν πλάι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Χθες, σχεδόν πέντε χρόνια μετά και λίγες ώρες αφότου δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο από οδηγό ταξί, 21 ετών, η οικογένειά του επέλεξε με αυτή τη φωτογραφία να τον γνωρίσουν οι συμπατριώτες του.

Δυστυχώς για τον 19χρονο Βρετανό που είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε νοσοκομεία, λόγω της σπάνιας πάθησης στο έντερο από την οποία έπασχε, η Ζάκυνθος έμελε να είναι ο τελευταίος του προορισμός.