ΔΙΕΘΝΗ

Τριστάν Μπανόν: Δεν δέχθηκα πιέσεις για να καταθέσω μήνυση

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2011, 12:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τριστάν Μπανόν: Δεν δέχθηκα πιέσεις για να καταθέσω μήνυση
Facebook Twitter Whatsapp
Η γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν ότι αποπειράθηκε να την βιάσει το 2003, διέψευσε χθες Τετάρτη ότι δέχτηκε πολιτικές πιέσεις να καταθέσει μήνυση εις βάρος του.
Η γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος Καν ότι αποπειράθηκε να την βιάσει το 2003, διέψευσε χθες Τετάρτη ότι δέχτηκε πολιτικές πιέσεις να καταθέσει μήνυση εις βάρος του. Η 32χρονη Τριστάν Μπανόν κατέθεσε μήνυση την περασμένη εβδομάδα για το περιστατικό που όπως υποστηρίζει σημειώθηκε όταν πήγε σε διαμέρισμα του Παρισιού να πάρει συνέντευξη από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Πολλοί στη Γαλλία αναρωτιούνται γιατί περίμενε οκτώ χρόνια για να στραφεί δικαστικώς εναντίον του Στρος Καν, ο οποίος ήταν ο επικρατέστερος υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2012 μέχρι που συνελήφθη στη Νέα Υόρκη στα μέσα Μαϊου με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να βιάσει μία καμαριέρα.

Ο Στρος Καν αρνείται τις κατηγορίες για την υπόθεση στη Νέα Υόρκη και κατέθεσε μήνυση στη Γαλλία για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος της Μπανόν.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη από τότε που κατέθεσε τη μήνυση, η Μπανόν αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την κίνησή της και διέψευσε ότι επιχειρεί να κερδίσει την προσοχή του κόσμου με αυτό τον τρόπο.

"Οσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι ούτε ασταθής ούτε χειραγωγούμαι, είτε πρόκειται από τον δήμαρχο της πόλης μου ή από πολιτικά κόμματα της Αριστεράς ή της Δεξιάς," δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

"Αν το έκανα αυτό για να κερδίσω δημοσιότητα, θα ήταν ένας πολύ ακριβός τρόπος για να το πετύχω," είπε η Μπανόν, η οποία εμφανίστηκε ψύχραιμη και ατάραχη.

Η Μπανόν είπε ότι την εποχή που υποτίθεται συνέβη το περιστατικό με τον Στρος Καν, νομικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και η μητέρα της, την συμβούλευσαν να μην προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Την Δευτέρα η Μπανόν κατέθεσε στη γαλλική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών της, ενώ χθες Τετάρτη κατέθεσε και η μητέρα της, Αν Μανσουρέ, εκλεγμένη Σοσιαλίστρια στο διαμέρισμα της Ερ (βορειοδυτικά).