ΔΙΕΘΝΗ

WSJ: Ο Μπιν Λάντεν ετοίμαζε νέα «11η Σεπτεμβρίου»

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2011, 07:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
WSJ: Ο Μπιν Λάντεν ετοίμαζε νέα «11η Σεπτεμβρίου»
Facebook Twitter Whatsapp
Η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφέρει ότι ο πρώην επικεφαλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν από αμερικανούς κομάντος, σχεδίαζε την πραγματοποίηση μιας νέας επίθεσης στις ΗΠΑ κατά την επέτειο των δέκα ετών της 11ης Σεπτεμβρίου.
Η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφέρει ότι ο πρώην επικεφαλής της εξτρεμιστικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν από αμερικανούς κομάντος, σχεδίαζε την πραγματοποίηση μιας νέας επίθεσης στις ΗΠΑ κατά την επέτειο των δέκα ετών της 11ης Σεπτεμβρίου. Επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, η οικονομική εφημερίδα γράφει πως στην κατοικία όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, βρέθηκαν σχετικές «επικοινωνίες» αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως αυτή η «συνωμοσία εν τη γενέσει της» θα ετίθετο σε εφαρμογή.

«Ο Μπιν Λάντεν και ο επικεφαλής των επιχειρήσεών του, ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, είχαν ανταλλάξει απόψεις για τη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επίθεση και ο Μπιν Λάντεν απέρριπτε συστηματικά τα ονόματα που πρότεινε ο Ραχμάν», αναφέρεται στο άρθρο, ο συντάκτης του οποίου επικαλείται πάντα αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σημειώσεις και οι φάκελοι που κατασχέθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στις ημέρες που ακολούθησαν την επιδρομή της 2ας Μαΐου έδειξαν επίσης πως ο Μπιν Λάντεν προέβλεπε να πραγματοποιηθούν πολλές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων δυτικών στόχων.

Στο άρθρο προστίθεται ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να πλήξει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, καθώς και τρένα και αεροπλάνα, και ανέφερε συμβολικές ημερομηνίες για τις επιθέσεις αυτές, όπως η 4η Ιουλίου, εθνική γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ή η επέτειος των δέκα ετών από την 11η Σεπτεμβρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.