ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπορίσοφ

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2011, 14:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουλγαρία: Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μπορίσοφ
Facebook Twitter Whatsapp
Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στη Βουλή, ανακοινώθηκε σήμερα από το "Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών" (ΚΔΕ).
Η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ θα κατατεθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στη Βουλή, ανακοινώθηκε σήμερα από το "Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών" (ΚΔΕ). Η αντιπολίτευση με επικεφαλής το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» θα καταθέσει την πρόταση μομφής καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αποτυχία της πολιτικής της στην εσωτερική ασφάλεια και ευθύνες για την αναβολή της ένταξης της χώρας στη ζώνη Σένγκεν. Επίσης κατηγορεί την κυβέρνηση για χρήση αστυνομοκρατούμενων μεθόδων και για παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την περασμένη Τετάρτη, ο αναπληρωτής πρόεδρος του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών», Λιούτβι Μέσταν είχε δηλώσει μετά από διαβουλεύσεις με το «Γαλάζιο Συνασπισμό», ότι η πρόταση μομφής θα κατατεθεί την Παρασκευή.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, ο αρχηγός του κόμματος «Τάξη, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη», Γιάνε Γιάνεφ και ο συμπρόεδρος του «Γαλάζιου Συναπισμού» Ιβάν Κόστοφ είχαν διαβουλεύσεις και συμφώνησαν να στηρίξουν την πρόταση μομφής τονίζοντας ότι σημασία έχουν οι λόγοι που οδηγούν στην κατάθεση της πρότασης και όχι ποιος την καταθέτει.

Από το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ανακοινώθηκε σήμερα ότι η υποβολή της πρότασης μομφής αναβλήθηκε, επειδή και άλλοι βουλευτές επιθυμούν να υπογράψουν και να τη στηρίξουν.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να υπερασπιστεί τις πολιτικές της κυβέρνησής του στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή με αφορμή την τρίτη πρόταση μομφής που κατατίθεται από την αντιπολίτευση.

«Η αντιπολίτευση θέλει να προκαλέσει πολιτική κρίση, τώρα που η οικονομία είναι σε άνοδο, τώρα που έχουμε κάνει τόσα πολλά πράγματα και αυξήσαμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Η Βουλγαρία πρόκειται να γίνει μία διαφορετική χώρα. Δεν υπάρχει λόγος να πάω στη Βουλή και να τους ακούσω. Δεν θα πάω επειδή δεν υπάρχει υπεύθυνη πολιτική τάξη», τόνισε ο κ. Μπορίσοφ σε δηλώσεις του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό.