ΔΙΕΘΝΗ

Συντομεύεται η περιοδεία του Κάμερον στην Αφρική λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2011, 19:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συντομεύεται η περιοδεία του Κάμερον στην Αφρική λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών
Facebook Twitter Whatsapp
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, θα συμπτύξει ακόμη περισσότερο την περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής και θα επιστρέψει στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, αντί για το πρωί της Τετάρτης, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, όπως ανέφερε ένας σύμβουλός του.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, θα συμπτύξει ακόμη περισσότερο την περιοδεία του σε χώρες της Αφρικής και θα επιστρέψει στο Λονδίνο το βράδυ της Τρίτης, αντί για το πρωί της Τετάρτης, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, όπως ανέφερε ένας σύμβουλός του. «Αναδιοργανώσαμε την επίσκεψη (στη Νιγηρία) ώστε να κάνουμε τα περισσότερα από όσα θέλαμε», είπε ο σύμβουλος αυτός στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «θα επιστρέψει για να προετοιμάσει την ομιλία του στο κοινοβούλιο την επομένη (Τετάρτη) το πρωί».

Στη Νιγηρία ο Κάμερον θα εκφωνήσει μια ομιλία και κατόπιν θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο Γκούντλακ Τζόναθαν. Ακύρωσε όμως την επίσκεψή του σε έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μια δεξίωση με επιχειρηματίες.

Η περιοδεία, που επρόκειτο να διαρκέσει πέντε ημέρες και περιλάμβανε επισκέψεις στη Ρουάντα και το Νότιο Σουδάν, είχε ήδη συντομευτεί κατά δύο ημέρες λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών που έχει συνταράξει τη Βρετανία.

Το πρωί σήμερα, μόλις έφτασε στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, ο Κάμερον ανακοίνωσε ότι θα ζητούσε να παραταθεί για μία ημέρα (την Τετάρτη) η συνεδρίαση του κοινοβουλίου προκειμένου να μπορέσει να αναπτύξει τις θέσεις του για το σκάνδαλο, για να ενημερώσει το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας και να απαντήσει στα ερωτήματα που αφορούν όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα.