ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το γαλλικό σκάφος με προορισμό τη Γάζα

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2011, 10:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν το γαλλικό σκάφος με προορισμό τη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp
Ισραηλινοί πεζοναύτες κατέλαβαν σε πλοίο αναψυχής το οποίο έπλεε προς τη Γάζα σε μια επιχείρηση για την επιβολή του ναυτικού αποκλεισμού της ελεγχόμενης από την ισλαμιστική παράταξη Χαμάς περιοχής και το οδηγούν στο λιμάνι του Ασντότ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera πριν από λίγο.Το γαλλικό πλοίο, "Dignite-Al Karama", του διεθνούς στολίσκου με προορισμό τη Γάζα ήταν για αρκετή ώρα περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία.
Ισραηλινοί πεζοναύτες κατέλαβαν σε πλοίο αναψυχής το οποίο έπλεε προς τη Γάζα σε μια επιχείρηση για την επιβολή του ναυτικού αποκλεισμού της ελεγχόμενης από την ισλαμιστική παράταξη Χαμάς περιοχής και το οδηγούν στο λιμάνι του Ασντότ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera πριν από λίγο.Το γαλλικό πλοίο, "Dignite-Al Karama", του διεθνούς στολίσκου με προορισμό τη Γάζα ήταν για αρκετή ώρα περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία. "Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου", τόνισε ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.

Το πλοίο του διεθνούς στολίσκου ξεκίνησε με σκοπό να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, και έπλεε αργά προς το παλαιστινιακό έδαφος όπου επρόκειτο να φθάσει νωρίς το απόγευμα, ανακοίνωσε ένας από τους εκπροσώπους της επιχείρησης.

Οι ακτιβιστές που επιβαίνουν στο γαλλικό πλοίο έστειλαν μηνύματα μέσω του Twitter διευκρινίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύκτας διέκοψαν τον πλου.

Το "Dignite-Al Karama" απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό της Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν γάλλοι, καναδοί, σουηδοί και έλληνες ακτιβιστές, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz, Αμίρα Χας και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera.