ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερες από 60 εγκληματικές οργανώσεις δρουν στη Σερβία

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2011, 14:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περισσότερες από 60 εγκληματικές οργανώσεις δρουν στη Σερβία
Facebook Twitter Whatsapp
Στη Σερβία σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, δρουν περισσότερες από 60 εγκληματικές ομάδες με περίπου 3.000 μέλη και η ισχυρότερη βρίσκεται στο Βελιγράδι, αναφέρεται σε δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας «Μπλιτς».
Στη Σερβία σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, δρουν περισσότερες από 60 εγκληματικές ομάδες με περίπου 3.000 μέλη και η ισχυρότερη βρίσκεται στο Βελιγράδι, αναφέρεται σε δημοσίευμα της σερβικής εφημερίδας «Μπλιτς». Με βάση στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, οργανώσεις που εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στη χώρα και στο εξωτερικό υπάρχουν στις πόλεις Γιαγκόντινα, Κρούσεβατς και Νόβι Πάζαρ.

«Στο εμπόριο ναρκωτικών ο ισχυρότερος παίκτης είναι ο Λούκα Μπόγιοβιτς υπό τον έλεγχο του οποίου και την επιτήρηση δέκα στενών συνεργατών του δρουν οι υπόλοιπες εγκληματικές οργανώσεις», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στο Βελιγράδι, κυρίαρχο ρόλο έχουν πέντε εγκληματικές οργανώσεις, με περίπου 30 μέλη η κάθε μία και διεξάγουν μάχη για την επικράτηση στην πώληση κοκαϊνης, ηρωίνης, μαριχουάνας και έκσταση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προμήθεια των ναρκωτικών γίνεται μέσω σίγουρων συνδέσμων στο εξωτερικό, η ηρωίνη προέρχεται από την Τουρκία και τη Βουλγαρία και η κοκαϊνη μέσω καναλιών της Λατινικής Αμερικής φθάνει με πλοία στην Ευρώπη.

Η εγκληματική οργάνωση που δρα στη Γιαγκόντινα έχει υπό τον έλεγχό της τις αγορές των πόλεων Πάρατσιν και Τσούπριγια. Η οργάνωση δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο ηρωίνης και κοκαΐνης και ο επικεφαλής της έχει καλές διασυνδέσεις με οργανώσεις στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και το Ιράν. Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη οργάνωση έχει δημιουργήσει δίκτυο διανομής στη Γερμανία, στην Αυστρία, στη Δανία, στη Σουηδία και στην Ολλανδία.

Στις πόλεις Λέσκοβατς και Πριέπολιε, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι εγκληματικές οργανώσεις έχουν στενές σχέσεις με τον καταζητούμενο για λαθρεμπόριο κοκαΐνης, Ντάρκο Σάριτς.