ΔΙΕΘΝΗ

Σύντομα στις χώρες τους οι επιβάτες του Dignite-Al Karama (vid)

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 10:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σύντομα στις χώρες τους οι επιβάτες του Dignite-Al Karama (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Οι 15 ξένοι επιβάτες του γαλλικού σκάφους Dignite-Al Karama, το οποίο ακινητοποίησαν χθες πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, θα επιστρέψουν σήμερα στις χώρες τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Μετανάστευσης.
Οι 15 ξένοι επιβάτες του γαλλικού σκάφους Dignite-Al Karama, το οποίο ακινητοποίησαν χθες πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, θα επιστρέψουν σήμερα στις χώρες τους, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ισραηλινής Υπηρεσίας Μετανάστευσης. "Ενημερώθηκαν από την υπηρεσία μας και θα πρέπει να υπογράψουν ένα έγγραφο με το οποίο δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν τις επόμενες 72 ώρες", τόνισε η Σαμπίν Χαντάντ.

Το γαλλικό σκάφος προσπάθησε να παραβιάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινά πολεμικά πλοία το ακινητοποίησαν και το οδήγησαν μέχρι το λιμάνι Ασντόντ.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, το Ισραήλ περιμένει την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΗΕ για την επίθεση Ισραηλινών εναντίον του τουρκικού πλοίου Mavi Marmara το 2010 διότι οι προσπάθειες συμφιλίωσης με την Άγκυρα απέτυχαν.

"Το πείσμα των Τούρκων δεν μας επέτρεψε να καλύψουμε τις διαφορές των απόψεών μας και πρέπει λοιπόν να περιμένουμε την δημοσιοποίηση της έκθεσης της επιτροπής του ΟΗΕ που ερευνά το θέμα αυτό", τόνισε ο Μοσέ Γιαλόν μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Στις 31 Μαΐου 2010, ισραηλινές ειδικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διεθνή ύδατα στο τουρκικό πλοίο που ήταν επικεφαλής στολίσκου με προορισμό τη Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννιά άνθρωποι.

"Η θέση της Τουρκίας είναι ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, να τερματίσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να δώσει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων", συνέχισε ο Γιαλόν , προσθέτοντας πως συμμετείχε στις τρεις αποτυχημένες συναντήσεις με την τουρκική αντιπροσωπεία στη Νέα Υόρκη.

"Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο", υπογράμμισε.