ΔΙΕΘΝΗ

Κάμερον: «Θα εξαιρούνται οι πολιτικοί από τις αποφάσεις συγχώνευσης ΜΜΕ»

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2011, 18:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κάμερον: «Θα εξαιρούνται οι πολιτικοί από τις αποφάσεις συγχώνευσης ΜΜΕ»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση εξαίρεσης των πολιτικών από τις αποφάσεις σχετικά με τις μελλοντικές συγχωνεύσεις μέσων ενημέρωσης.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση εξαίρεσης των πολιτικών από τις αποφάσεις σχετικά με τις μελλοντικές συγχωνεύσεις μέσων ενημέρωσης.
"Μπορεί να υπάρχει μια περίπτωση, όταν πρόκειται για τις συγχωνεύσεις των μέσων ενημέρωσης, να προσπαθήσουμε και να εξαιρέσουμε περαιτέρω τους πολιτικούς", δήλωσε ο Κάμερον στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου όπου συζητήθηκε η κρίση των τηλεφωνικών υποκλοπών που "κατάπιε" την News Corp., την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ.

"Είναι σωστό να υπάρχουν καλές και αρμόζουσες νομικές διαδικασίες για την εξέταση των συγχωνεύσεων των μέσων ενημέρωσης, αλλά θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν οι πολιτικοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από αυτές συνολικά", τόνισε.

Νωρίτερα ο Κάμερον εξέφρασε τη λύπη του για την υπόθεση των υποκλοπών στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι "εκ των υστέρων και υπό το φως των όσων συνέβησαν" δεν θα είχε προσλάβει ως σύμβουλο επικοινωνίας του τον πρώην αρχισυντάκτη της News of the World, της εφημερίδας που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου.

"Λυπάμαι πολύ για το σκάνδαλο" που ο διορισμός του Άντι Κούλσον έχει προκαλέσει, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετώπισε μια συνεχή ομοβροντία από ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση του με τον όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ.

"Εκ των υστέρων και υπό το φως των όσων συνέβησαν στη συνέχεια δεν θα τον είχα προσλάβει. Αλλά δεν παίρνει κανείς την απόφαση εκ των υστέρων, την παίρνει σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ζούμε και μαθαίνουμε και πιστέψτε με, και εγώ έμαθα", τόνισε ο βρετανός πρωθυπουργός.

"Ο πρωθυπουργός έκανε λάθος επιλογή, επιλέγοντας να συνεχίσει να εργάζεται με τον κ. Κούλσον", δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Εντ Μίλιμπαντ. "Παγιδεύτηκε σε μια τραγική σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην ακεραιότητα, που οι άνθρωποι περιμένουν από αυτόν, και τις προσωπικές και επαγγελματικές του σχέσεις με τον Κούλσον".

Τονίζοντας ότι έχει "μια παλιομοδίτικη αντίληψη του σεβασμού του τεκμηρίου της αθωότητας", ο Κάμερον υπογράμμισε ότι οφείλει μια "ειλικρινή συγνώμη" αν αποδειχθεί ότι οι διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον Άντι Κούλσον, ότι δεν είχε εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, αποδειχτούν ψευδείς.