ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Σημαντική εξέλιξη για τα Βαλκάνια η σύλληψη Χάτζιτς

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2011, 10:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τουρκία: Σημαντική εξέλιξη για τα Βαλκάνια η σύλληψη Χάτζιτς
Facebook Twitter Whatsapp
Σημαντική εξέλιξη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τη σύλληψη του καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας, Γκόραν Χάτζιτς.
Σημαντική εξέλιξη για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τη σύλληψη του καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, πρώην ηγέτη των Σέρβων της Κροατίας, Γκόραν Χάτζιτς. «Θεωρούμε ότι η σύλληψη του εγκληματία πολέμου Γκόραν Χάτζιτς αποτελεί σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την εδραίωση της ειρήνης, της σταθερότητας και της συμφιλίωσης στα Βαλκάνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμη πως η προσαγωγή του Χάτζιτς στη δικαιοσύνη θα συμβάλλει στην περιφερειακή συμφιλίωση, καθώς αποτελεί «σαφές σημάδι ότι κανένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν θα παραμείνει ατιμώρητο».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συγχαίρει επίσης τις σερβικές αρχές γι' αυτή τη θετική κίνηση και τονίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην προσπάθεια για ειρηνική συνύπαρξη και συμφιλίωση στα Βαλκάνια.