ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Επιχείρηση κατά κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων με 1.000 συλλήψεις

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2011, 08:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μεξικό: Επιχείρηση κατά κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων με 1.000 συλλήψεις
Facebook Twitter Whatsapp
Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 1.000 ανθρώπους μετά από επιχείρηση διείσδυσης σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ χθες. Η επιχείρηση απέβη ταυτόχρονα στην απελευθέρωση τουλάχιστον 20 ανηλίκων κοριτσιών, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία.
Η αστυνομία συνέλαβε πάνω από 1.000 ανθρώπους μετά από επιχείρηση διείσδυσης σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ χθες. Η επιχείρηση απέβη ταυτόχρονα στην απελευθέρωση τουλάχιστον 20 ανηλίκων κοριτσιών, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία. Σύμφωνα με τις αρχές συνελήφθησαν 500 άνδρες και 530 γυναίκες που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων και ότι εξανάγκαζαν ανήλικους, κυρίως έφηβες, στην πορνεία. Η επιχείρηση είχε στόχο να βρεθούν άνθρωποι που αγνοούνταν, και εκτυλίχθηκε κυρίως στη Σιουδάδ Χουάρες, στην μεθόριο με τις ΗΠΑ, αντίκρυ στο Ελ Πάσο.

Στην διάρκεια της δεκαετίας του 1990 πάνω από 400 νέες γυναίκες είχαν δολοφονηθεί στη Χουάρες, την πόλη του Μεξικού όπου οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι υψηλότεροι από ό,τι σε κάθε άλλη στη χώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών έρευνες έγιναν σε 23 μπαρ, τρία ξενοδοχεία και πολλά σπίτια στην πόλη.

Το 2010, τουλάχιστον 59 γυναίκες και νεαρά κορίτσια είχαν εξαφανιστεί στη Σιουδάδ Χουάρες και 48 ακόμα στην υπόλοιπη πολιτεία Τσιουάουα, στην οποία υπάγεται διοικητικά η πόλη, σύμφωνα με μια εγχώρια ΜΚΟ η οποία βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr