ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Ξεκινά η κατάθεση προσφορών για εταίρο της JAT Airways

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2011, 12:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σερβία: Ξεκινά η κατάθεση προσφορών για εταίρο της JAT Airways
Facebook Twitter Whatsapp
Το υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Σερβίας αναμένεται να καλέσει στις αρχές Αυγούστου τους υποψήφιους επενδυτές για την κατάθεση προσφορών για την επιλογή του στρατηγικού εταίρου για την αεροπορική εταιρεία JAT, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Αεροπορίας της Σερβίας, Μίοντραγκ Μιλίκοβιτς.
Το υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας της Σερβίας αναμένεται να καλέσει στις αρχές Αυγούστου τους υποψήφιους επενδυτές για την κατάθεση προσφορών για την επιλογή του στρατηγικού εταίρου για την αεροπορική εταιρεία JAT, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Αεροπορίας της Σερβίας, Μίοντραγκ Μιλίκοβιτς. Όπως είπε, το αρμόδιο υπουργείο βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας της πρόσκλησης προς τους υποψήφιους επενδυτές, στη βάση του σχεδίου δράσης που έχει συμφωνηθεί με το σύμβουλο ιδιωτικοποίησης. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ολίγων ημερών, δηλαδή έως τα τέλη Ιουλίου.

Στη συνέχεια θα "ανοίξει" η διαδικασία, η οποία και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δυο μήνες. Κατόπιν θα εξεταστούν οι προσφορές που θα κατατεθούν, θα αξιολογηθούν και θα κληθούν σε διαπραγματεύσεις οι δυνάμει επενδυτές.

Στις 16 Απριλίου του περασμένου έτους, η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε τη δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας, καθώς η ομάδα εργασίας που συστήθηκε για την εξυγίανση της JAT γνωμοδότησε πως η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό την παρούσα μορφή και να έχει κέρδη.

Στα σχέδια της σερβικής κυβέρνησης είναι η δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας, σε συνεργασία με μια επιτυχημένη ξένη εταιρεία αερομεταφορών.

Ο πρώτος ανάλογος διαγωνισμός, το 2008, κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν κατατέθηκαν προσφορές.

Προς το παρόν, το τίμημα που έχει θέσει η σερβική κυβέρνηση για το 51% της JAT είναι 51 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr