ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Μόλις το 25% των εργαζομένων θεωρεί πως αμείβεται ικανοποιητικά

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2011, 16:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρουμανία: Μόλις το 25% των εργαζομένων θεωρεί πως αμείβεται ικανοποιητικά
Facebook Twitter Whatsapp
Μόλις το 25% των εργαζομένων στη Ρουμανία θεωρεί πως αμείβεται ικανοποιητικά για τη δουλειά που προσφέρει, ενώ το υπόλοιπο 75% δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο από τις συνθήκες εργασίας του.
Μόλις το 25% των εργαζομένων στη Ρουμανία θεωρεί πως αμείβεται ικανοποιητικά για τη δουλειά που προσφέρει, ενώ το υπόλοιπο 75% δηλώνει αρκετά ικανοποιημένο από τις συνθήκες εργασίας του. Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας, με τίτλο "Η ποιότητα της χαμηλού κόστους εργασίας", που διενήργησαν ειδικοί του Εθνικού Εργατικού Συνδέσμου Μπλοκ (BNS).

Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι από το σύνολο των νοικοκυριών, μόνο το 70,51% δηλώνει πως έχει εισοδήματα υψηλότερα από το μίνιμουμ του λεγόμενου "καλαθιού της νοικοκυράς", που υπολογίζεται σε 980 λέι (περίπου 232 ευρώ).

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των εργαζομένων, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 78% αυτών με χαμηλά εισοδήματα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι οι χαμηλότεροι μισθοί καταγράφονται σε περιοχές της βορειοανατολικής Ρουμανίας, ενώ οι υψηλότεροι στην περιοχή Βουκουρεστίου-Ιλφόβ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr