ΔΙΕΘΝΗ

Κυπριανού: «Άδικο να λένε ότι είναι ανίκανος ο Χριστόφιας»

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2011, 19:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κυπριανού: «Άδικο να λένε ότι είναι ανίκανος ο Χριστόφιας»
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι είναι ακραίο να λέγεται, με αφορμή τη τραγωδία στη ναυτική βάση, ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "είναι ανίκανος".
Ο γγ της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι είναι ακραίο να λέγεται, με αφορμή τη τραγωδία στη ναυτική βάση, ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας "είναι ανίκανος".
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ "Από μέρα σε μέρα", ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία "για να καταλαγιάσουν τα αισθήματα μιας μεγάλης μερίδας του κυπριακού λαού". Υποστήριξε δε ότι "μία μικρή μερίδα επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το τραγικό συμβάν και επιδιώκει να καλλιεργήσει περαιτέρω φανατισμό και μίσος".

Στα τρία χρόνια της διακυβέρνησής του, είπε ο κ. Κυπριανού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας έχει επιδείξει πολυσχιδές έργο. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι ορισμένες επιλογές του Προέδρου Χριστόφια δεν τον δικαίωσαν. Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτό είναι καθαρά θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΗΚΟ: Περιμένουμε απαντήσεις από τον Χριστόφια

 Την απάντηση του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια αναμένει το ΔΗΚΟ, στις πέντε προτάσεις, που έχει θέσει ως προϋπόθεση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που έχει δημιουργηθεί.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου, αναφέρει ότι βασική προϋπόθεση είναι ο σχηματισμός Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, η οποία να στηρίζεται πρώτιστα σε ένα νέο έκτακτο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με σαφείς στόχους και συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης με ευρύτερες συναινέσεις.

Η απάντηση του Προέδρου Χριστόφια -σημειώνει ο κ. Φωτίου- θα κριθεί με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του λαού και το ΔΗΚΟ θα την αξιολογήσει δεόντως και θα λάβει αποφάσεις σύντομα.

Παράλληλα, ο κ. Φωτίου επισημαίνει, στη δήλωσή του, ότι ο κ. Χριστόφιας "έχει τη συνταγματική ευχέρεια και το προνόμιο να αναλάβει ακόμα πιο σημαντικές και καταλυτικές πρωτοβουλίες, πέραν των προτάσεων του ΔΗΚΟ, που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματική την προσπάθεια αντιμετώπισης των κρίσιμων περιστάσεων και της παρούσας έκτακτης ανάγκης".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr