ΔΙΕΘΝΗ

Eπτά κρητικές επιχειρήσεις στη Διεθνή έκθεση Τροφίμων των ΗΠΑ

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2011, 12:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eπτά κρητικές επιχειρήσεις στη Διεθνή έκθεση Τροφίμων των ΗΠΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Επτά κρητικές επιχειρήσεις -σε σύνολο 24 ελληνικών- συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων των ΗΠΑ "SUMMER FANCY FOOD SHOW 2011", κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, με την χρηματοδότηση και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην πολλά υποσχόμενη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Επτά κρητικές επιχειρήσεις -σε σύνολο 24 ελληνικών- συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων των ΗΠΑ "SUMMER FANCY FOOD SHOW 2011", κάνοντας ακόμη ένα σημαντικό βήμα, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, με την χρηματοδότηση και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), για την προώθηση των κρητικών προϊόντων στην πολλά υποσχόμενη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. H Διεθνής Έκθεση "SUMMER FANCY FOOD SHOW", είναι η κορυφαία διοργάνωση του κλάδου Τροφίμων-Ποτών στην Αμερική. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση συμμετείχαν πάνω από 2.400 εκθέτες από σχεδόν 80 χώρες. Το κρητικό περίπτερο και η παρουσία της Κρήτης, κάτω από την ομπρέλα της Περιφέρειας Κρήτης, έκανε θετική εντύπωση και συνέβαλε για άλλη μια φορά στην ενίσχυση της εικόνας των κρητικών προϊόντων και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νησιού, όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι οι Κρήτες εκθέτες.

Τα κύρια προϊόντα που παρουσίασαν οι Κρήτες εξαγωγείς ήταν ελαιόλαδο, παραδοσιακά αρτοποιήματα, κρασί κ.α., προβάλλοντας συντεταγμένα την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων της Κρήτης. Παράλληλα, από το stand της Περιφέρειας Κρήτης, όπου παρευρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια της Έκθεσης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Ελβίτα Βολικού, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για την κρητική διατροφή και την αξία της, το ελαιόλαδο, τα κρητικά τυριά και γενικά τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης.

Τα πρώτα μηνύματα από την έκθεση ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς πραγματοποιήθηκαν αρκετές επαφές τόσο με εταιρείες και με αγοραστές μεγάλων αλυσίδων του εξωτερικού, όσο και με εμπορικούς ακολούθους ξένων πρεσβειών και με δημοσιογράφους. Η παρουσία της κρητικής αποστολής αναγνωρίστηκε, μιας και η κρητική διατροφή και τα πλεονεκτήματα της είναι ευρέως γνωστά.

Στη διάρκεια του τριημέρου, επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΕ και πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, πραγματοποίησαν διάφορες συναντήσεις και διερευνητικές επαφές με εισαγωγικές εταιρείες, εταιρείες marketing και υποστήριξης, για μια ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης των προϊόντων της Περιφέρειας Κρήτης στην αμερικανική αγορά.

Επόμενη δράση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια του νησιού, το Δίκτυο Ελαιολάδου και την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία χρηματοδοτεί την ενέργεια, είναι η ενιαία συμμετοχή των κρητικών επιχειρήσεων στην μεγάλη έκθεση τροφίμων-ποτών "ANUGA 2011", που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8 - 12 Οκτωβρίου στην Κολωνία. Η φετινή παρουσία θα αποτελείται από 22 επιχειρήσεις, οι οποίες ειδικεύονται στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και ελιών, αρτοποιημάτων και παξιμαδιών, κρασιού, εμφιαλωμένου νερού, μελιού και παστελιού, βιολογικών ειδών και λοιπών κρητικών παραδοσιακών προϊόντων. Μάλιστα έχουν γίνει εντατικότατες προσπάθειες και προγραμματίζεται πλήθος παράλληλων ενεργειών για την εξασφάλιση της επιτυχίας του αποτελέσματος, προς όφελος όλων των Κρητών εξαγωγέων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr