ΔΙΕΘΝΗ

Απέλαση του προξένου της Λιβύης από την Βουλγαρία

Δημοσίευση 26 Ιουλίου 2011, 17:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απέλαση του προξένου της Λιβύης από την Βουλγαρία
Facebook Twitter Whatsapp
Η Βουλγαρία πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση του προξένου της Λιβύης μετά την διάψευση από τις δυνάμεις των εξεγερμένων στης χώρας ότι εντάχθηκε στις τάξεις του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σόφια σήμερα.
Η Βουλγαρία πρόκειται να προχωρήσει στην απέλαση του προξένου της Λιβύης μετά την διάψευση από τις δυνάμεις των εξεγερμένων στης χώρας ότι εντάχθηκε στις τάξεις του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στη Σόφια σήμερα. Το βουλγαρικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ιμπραχίμ αλ Φούρις να εγκαταλείψει τη χώρα χθες, γεγονός που τον οδήγησε να καταλάβει την πρεσβεία μαζί με μια μικρή ομάδα διπλωματών και στελεχών του προσωπικού της και να δηλώσει πως εντάχθηκε στις τάξεις των εξεγερμένων.

Το υπουργείο δεν αναφέρει τους λόγους που το οδήγησαν στην απόφαση να προβεί στην απέλαση.

«Θα προχωρήσουμε στην απέλαση μόλις φύγει από την πρεσβεία», ανέφερε μια εκπρόσωπος του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

Ο αλ Φούρις αρνείται να φύγει από τη Βουλγαρία και δηλώνει ότι αναμένει την επιβεβαίωση από τους εξεγερμένους ότι διορίζεται νόμιμος εκπρόσωπός τους στη Βουλγαρία.

Όμως ο ‘υφυπουργός Εξωτερικών’ του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Σαλαχεντίν Μπισάρι διαβίβασε στη Σόφια ότι ο πρόξενος δεν ανήκει στις τάξεις του και οφείλει να απελαθεί.

«Το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο θα ήθελε να (σας) πληροφορήσει. . . ότι το άτομο που αναφέρεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας αποστείλατε δεν ανήκει σε αυτό. Επιπλέον θα προτείναμε ότι θα όφειλε να απελαθεί βάσει της απόφασης που έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση», αναφέρεται σε επιστολή του Συμβουλίου προς το βουλγαρικό ΥΠΕΞ.

Η Σόφια- η οποία έχει αναγνωρίσει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης από τον περασμένο μήνα- ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις σχέσεις της με την πρεσβεία έως ότου αποσαφηνιστεί ποιος την διευθύνει.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr