ΔΙΕΘΝΗ

Εξεγερμένοι: «Δώσαμε την ευκαιρία στον Καντάφι να αποχωρήσει»

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 16:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εξεγερμένοι: «Δώσαμε την ευκαιρία στον Καντάφι να αποχωρήσει»
Facebook Twitter Whatsapp
Ένας από τους ηγέτες των εξεγερμένων της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο υπέβαλε πριν από ένα μήνα στο καθεστώς της Τρίπολης μια προσφορά βάσει της οποίας ο Μουάμαρ Καντάφι θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα εάν παραιτείτο από την εξουσία, αλλά η προθεσμία που είχε οριστεί παρήλθε.
Ένας από τους ηγέτες των εξεγερμένων της Λιβύης δήλωσε σήμερα ότι το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο υπέβαλε πριν από ένα μήνα στο καθεστώς της Τρίπολης μια προσφορά βάσει της οποίας ο Μουάμαρ Καντάφι θα μπορούσε να παραμείνει στη χώρα εάν παραιτείτο από την εξουσία, αλλά η προθεσμία που είχε οριστεί παρήλθε. «Η προσφορά αυτή δεν ισχύει πλέον», δήλωσε ο Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων.

Ο Άμπντελ Τζαλίλ πρόσθεσε ότι η προσφορά αυτή είχε γίνει πριν από περίπου ένα μήνα διαμέσου του επιτετραμμένου του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν, του Άμπντελ Ιλάχ αλ Χάτιμπ, με προθεσμία δύο εβδομάδων. Οι δύο εβδομάδες πέρασαν και η προσφορά αυτή δεν είναι πλέον έγκυρη, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr