ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανικοί φόβοι για ακροδεξιές επιθέσεις

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 17:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γερμανικοί φόβοι για ακροδεξιές επιθέσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείει την πιθανότητα να σημειωθεί στη Γερμανία μία ενέργεια εμπνευσμένη από τις επιθέσεις της Νορβηγίας από κάποιο επικίνδυνο παρακλάδι της άκρας δεξιάς, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ράινισε Ποστ.
Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείει την πιθανότητα να σημειωθεί στη Γερμανία μία ενέργεια εμπνευσμένη από τις επιθέσεις της Νορβηγίας από κάποιο επικίνδυνο παρακλάδι της άκρας δεξιάς, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ράινισε Ποστ. Ο υπουργός Χανς-Πέτερ Φρίντριχ εξέφρασε την "ιδιαίτερη ανησυχία του" για τους "αυτόνομους εθνικιστές", που μιμούνται το μοντέλο των αυτόνομων της αριστεράς. Σε αυτό το κίνημα, το οποίο εκτιμάται ότι έχει ένα εκατομμύριο οπαδούς, προσμετρώνται και νεαροί νεοναζί.

Οι γερμανικές αρχές "παρακολουθούν στενά τον κύκλο αυτό", διαβεβαίωσε ο Φρίντριχ, οποίος επεσήμανε ότι οι αρχές παρακολουθούν τόσο την άκρα δεξιά, όσο και την άκρα αριστερά αλλά και ισλαμιστικά κινήματα. Παρόλα αυτά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο "μεμονωμένα στοιχεί να στραφούν προς τον εξτρεμισμό".

Αν και οι οπαδοί της γερμανικής άκρας δεξιάς μειώνονται, ο αριθμός των βίαιων επεισοδίων που της αποδίδονται αυξάνεται, υπενθύμισε ο Φρίντριχ.

Το 2010 είχαν καταμετρηθεί στη Γερμανία 219 οργανώσεις και 25.000 οπαδοί της άκρας δεξιάς, αλλά και 5.000 με 6.000 νεοναζί, σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας του συντάγματος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr