ΔΙΕΘΝΗ

Νέες παραιτήσεις στην κυβέρνηση του Χριστόφια

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 17:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες παραιτήσεις στην κυβέρνηση του Χριστόφια
Facebook Twitter Whatsapp
Την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έθεσαν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Χρίστος Πατσαλίδης και Αντώνης Πασχαλίδης «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.
Την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έθεσαν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Χρίστος Πατσαλίδης και Αντώνης Πασχαλίδης «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος. Αυτή η ενέργεια εκλαμβάνεται ως μοχλός πίεσης προς τον Πρόεδρο Χριστόφια, για «τη λήψη αποφάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών, καθώς και υπερβάσεων που απαιτούνται  για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία και τους θεσμούς της, στο σύστημα διοίκησης της χώρας και για να διασωθεί η οικονομία μας, να ικανοποιηθεί το περί δικαίου λαϊκό αίσθημα και να χαραχθεί μια νέα αντίστοιχη με τις περιστάσεις πορεία της χώρας μέσα από ένα νέο εθνικό ξεκίνημα  με σύνεση, συναίνεση, γενναιότητα, και προ πάντων ενότητα».

Επίσης το ΔΗΚΟ επιδιώκει με αυτή του την απόφαση να προωθήσει τη λήψη των συμπληρωματικών μέτρων (πέντε σημεία) «τα οποία αποτελούν μέρος της δέσμης των συνολικών προτάσεων που καταθέσαμε για την έξοδο από την κρίση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σήμερα το απόγευμα, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος θα διαβιβάσει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Πηγή: sigmalive.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr