ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη η σύνοδος των αντιφρονούντων της Συρίας

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 18:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη η σύνοδος των αντιφρονούντων της Συρίας
Facebook Twitter Whatsapp
Περίπου 200 νέοι σύροι αντιφρονούντες από διάφορες χώρες άρχισαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μια τετραήμερη σύνοδο με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κινημάτων αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και την εκπαίδευση των ακτιβιστών.
Περίπου 200 νέοι σύροι αντιφρονούντες από διάφορες χώρες άρχισαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μια τετραήμερη σύνοδο με στόχο την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κινημάτων αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και την εκπαίδευση των ακτιβιστών. "Ο κύριος στόχος είναι να συγκεντρωθούν οι ακτιβιστές, να καθοριστεί μια στρατηγική συντονισμού, να βελτιωθεί η ικανότητά μας να δράσουμε από κοινού και να κάνουμε τις προσπάθειές μας πιο παραγωγικές", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοάαζ αλ-Σιμπαάι, ένας από τους διοργανωτές της συνόδου του Δικτύου των σύρων ακτιβιστών.

Το φόρουμ άρχισε σήμερα σε ξενοδοχείο στα προάστια της Κωνσταντινούπολης με τον συριακό εθνικό ύμνο, που ακολουθήθηκε από ένα βιντεοκλίπ που κατήγγειλε, με φόντο μουσική ραπ, τα "ψέματα" του συριακού καθεστώτος.

Ο Δρ. Ιμαντίν Ρασίντ, ένας από τους ηγέτες της αμφισβήτησης στη Συρία, που έφθασε πρόσφατα στην Τουρκία, κάλεσε τους νέους ακτιβιστές να "οικοδομήσουν μια κοινωνία πολιτών που θα ξεπερνά τις ιδεολογικές, εθνοτικές και θρησκευτικές διαχωριστικές γραμμές, που θα είναι διαφανής και ανεξάρτητη".

Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών της συνόδου, οι ακτιβιστές, των οποίων μόνο το 20% ήλθε από τη Συρία, γιατί είναι επικίνδυνο", σύμφωνα με τον αλ-Σιμπαάι, θα κληθούν να επιλέξουν ένα θέμα εργασίας: πολιτική, μέσα μαζικής ενημέρωσης, ανθρωπιστική βοήθεια, επιμελητειακή υποστήριξη, ανθρώπινα δικαιώματα, και να ειδικευτούν στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr