ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αλφάνο ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Μπερλουσκόνι

Δημοσίευση 27 Ιουλίου 2011, 22:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Αλφάνο ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Μπερλουσκόνι
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, υπέγραψε το διάταγμα που επικυρώνει την αντικατάσταση του Αντζελίνο Αλφάνο, από τον Νίττο Πάλμα, για την κάλυψη της θέσης του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι.
Ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, υπέγραψε το διάταγμα που επικυρώνει την αντικατάσταση του Αντζελίνο Αλφάνο, από τον Νίττο Πάλμα, για την κάλυψη της θέσης του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι. Ο Αλφάνο, σαράντα ενός ετών, ο οποίος είχε παραιτηθεί σήμερα το μεσημέρι, πρόκειται να ασχοληθεί αποκλειστικά με την ηγεσία του μπερλουσκονικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας, του οποίου ανέλαβε πρόσφατα γραμματέας.

«Το αξίωμά μου αυτό, μεγάλης ευθύνης, είναι εκ των πραγμάτων ασυμβίβαστο με τον ρόλο του υπουργού», αναφέρει σε επίσημο ανακοινωθέν του. Ο «Καβαλιέρε», σε συνεντεύξεις του, έχει υποδείξει τον Αντζελίνο Αλφάνο ως επίσημο διάδοχό του και υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς για τις βουλευτικές εκλογές του 2013.

Οι αναλυτές, τονίζουν, όμως, ότι παράλληλα με αυτή την υποψηφιότητα για την διαδοχή, υπάρχουν και άλλα ισχυρά ονόματα, όπως εκείνο του υπουργού οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι, του περιφερειάρχη της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Φορμιγκόνι και του πρώην υπουργού εσωτερικών, Κλάουντιο Σκαγιόλα.

Ο δε νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Νίττο Πάλμα, εξήντα ενός ετών είναι πρώην δικαστικός και προέρχεται από τους κόλπους του Λαού της Ελευθερίας. Μέχρι σήμερα, ήταν υφυπουργός εσωτερικών, με αρμοδιότητες σχετικές με την πολιτική προστασία. Είναι προφανές-σύμφωνα με τους σχολιαστές-ότι ο Πάλμα θα πρέπει να προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους της όλης «πολεμικής» με την αντιπολίτευση, που κατηγόρησε κατ' επανάληψη τον Ακφάνο, ότι «εργάστηκε μόνο για τα συμφέροντα του μεγιστάνα πρωθυπουργού, για τους νόμους που εξυπηρετούν τις ανάγκες του και τις τόσες δικαστικές του υποθέσεις».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr