ΔΙΕΘΝΗ

Tρεις χιλιάδες οι αγνοούμενοι στη Συρία από το ξέσπασμα της εξέγερσης

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 11:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Tρεις χιλιάδες οι αγνοούμενοι στη Συρία από το ξέσπασμα της εξέγερσης
Facebook Twitter Whatsapp
Περίπου 3.000 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι στη Συρία μετά την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz.
Περίπου 3.000 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι στη Συρία μετά την έναρξη του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Avaaz. Σύμφωνα με την Αvaaz, αγνοείται η τύχη 2.918 Σύρων, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τις 15 Μαρτίου. Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση ανακοίνωσε την έναρξη εκστρατείας για την απελευθέρωσή τους.

Η Avaaz πρόσθεσε ότι έχει καταρτίσει ένα κατάλογο με τα ονόματα των αγνοουμένων και ότι αυτήν την εβδομάδα πάνω από 1.000 άνθρωποι συνελήφθησαν καθώς "το καθεστώς εντείνει τα μέτρα καταστολής του κινήματος αμφισβήτησης πριν από το ραμαζάνι", το οποίο αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την Avaaz, εκτός από τους αγνοούμενους, 1.634 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας και 26.000 έχουν συλληφθεί, από τους οποίους οι 12.617 παραμένουν υπό κράτηση.

Η Avaaz τονίζει ότι συνεργάστηκε με δυο συριακές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για να συλλέξει τα παραπάνω στοιχεία καθώς επίσης πληροφορίες για την ημερομηνία σύλληψης των ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι και φωτογραφίες τους τις οποίες θα αναρτά σε τακτική βάση στον ιστότοπό της.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr