ΔΙΕΘΝΗ

Θάτσι: «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε»

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2011, 15:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θάτσι: «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε»
Facebook Twitter Whatsapp
Αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποκαταστήσει την έννομη τάξη στο βόρειο Κόσοβο, έπειτα από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια βίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της βουλής του Κοσόβου.
Αποφασισμένος να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποκαταστήσει την έννομη τάξη στο βόρειο Κόσοβο, έπειτα από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια βίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της βουλής του Κοσόβου. "Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε. Δεν θα υπάρξει επιστροφή, υπό καμιά συνθήκη και κανένα τίμημα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θάτσι. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Κοσόβου θα αναλάβει άμεσα δράση, ξεκινώντας από σήμερα, για την αποκατάσταση των ζημιών.

Tην ίδια ώρα, η KFOR συνέχισε και σήμερα την ανάπτυξη δυνάμεων στο βόρειο Κόσοβο, έπειτα από την ανάληψη του ελέγχου των μεθοριακών σταθμών Μπίρνιακ και Γιάρινε, από τους οποίους επιτρέπεται η διέλευση μόνο μικρών οχημάτων και αυτό με την ευθύνη του ίδιου του οδηγού.

Από το γραφείο δημοσίων σχέσεων της KFOR ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστεί η ανάπτυξη δυνάμεων σε όλο το βόρειο Κόσοβο, με στόχο τη διατήρηση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελεύθερης κίνησης.

"Το δικαίωμα στην ελευθερία της κίνησης θα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους τους πολίτες του Κοσόβου, ιδιαίτερα στο βορρά. Η χθεσινή εγκληματική και βίαιη επίθεση, ο εμπρησμός και οι πυροβολισμοί θα ερευνηθούν", ανέφερε η KFOR. Ο διοικητής της KFOR, Γερμανός στρατηγός Έρχαρντ Μπούλερ ευχαρίστησε τους πολίτες του Κοσόβου από όλες τις περιοχές, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία παρέμειναν ήρεμοι και πειθαρχημένοι. "Είμαι πολύ υπερήφανος για τους πολίτες του Κοσόβου, καθώς δεν κατέφυγαν στη βία και την επιθετικότητα", τόνισε και πρόσθεσε πως η KFOR είναι προσηλωμένη στη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Κόσοβο, ιδιαίτερα δε στο βορρά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr