ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμη για συνομιλίες η Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 08:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έτοιμη για συνομιλίες η Βόρεια Κορέα
Facebook Twitter Whatsapp
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να επαναλάβει τις εξαμερείς συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό της χωρίς να θέτει προϋποθέσεις σε πρώτο στάδιο μετά από την έντονη διπλωματική δραστηριότητα που προηγήθηκε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να επαναλάβει τις εξαμερείς συνομιλίες για τον πυρηνικό αφοπλισμό της χωρίς να θέτει προϋποθέσεις σε πρώτο στάδιο μετά από την έντονη διπλωματική δραστηριότητα που προηγήθηκε για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. «Η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για την επανέναρξη των εξαμερών διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις σε πρώτο στάδιο και για την εφαρμογή ευρέως της κοινής δήλωσης της 19ης Σεπτεμβρίου με βάση της αρχή της ταυτόχρονης δράσης,» ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.

Ανώτατος διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τις ΗΠΑ στην πρώτη τέτοια επαφή μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και 19 μήνες. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση των πρεσβευτών για τα πυρηνικά από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα η οποία είχε προκαλέσει αισιοδοξία για την επανέναρξη της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr