ΔΙΕΘΝΗ

Ράσμουσεν: «Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία»

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 13:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ράσμουσεν: «Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία»
Facebook Twitter Whatsapp
"Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις" για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Άντερς Φο Ράσμουσεν σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Midi Libre.
"Δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις" για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Άντερς Φο Ράσμουσεν σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Midi Libre. "Στη Λιβύη διεξάγουμε μια επιχείρηση με σαφή εντολή του ΟΗΕ. Επίσης έχουμε την υποστήριξη των χωρών της περιοχής. Αυτές οι δυο προϋποθέσεις δεν υφίστανται στη Συρία", εξηγεί ο Ράσμουσεν, ο οποίος καταδίκασε "τις πράξεις βίας των συριακών δυνάμεων ασφαλείας κατά του πληθυσμού".

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δήλωσαν ότι 136 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Συρία, από τους οποίους οι 100 σε μια ευρεία επιχείρηση του στρατού στην πόλη Χάμα. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η χθεσινή ήταν μια "από τις πιο αιματηρές ημέρες της εξέγερσης", η οποία άρχισε στα μέσα Μαρτίου.

Στην πόλη Χάμα και συγκεκριμένα στη συνοικία Χαμιντίγε, δυο ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Όσον αφορά τη Λιβύη, ο Ράσμουσεν υπενθυμίζει ότι η εντολή του ΟΗΕ αφορά την "προστασία του πληθυσμού" και ότι "αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων".

Για τον Ράσμουσεν το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι "απομονώνεται όλο και περισσότερο" και θα καταρρεύσει.

"Το ερώτημα δεν είναι εάν θα αποχωρήσει ο Καντάφι από την εξουσία, αλλά πότε", τόνισε.

"Το μήνυμά μου στον Καντάφι είναι διπλό: πρέπει να φύγει από την εξουσία και η θέση του είναι ενώπιον του δικαστηρίου της Χάγης", πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr