ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «παγώνει» τoν μισθό του

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2011, 14:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιταλία: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «παγώνει» τoν μισθό του
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αποφάσισε να «παγώσει» τις προγραμματισμένες αυξήσεις των μηνιαίων απολαβών του, για να συμβάλλει στην γενικότερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αποφάσισε να «παγώσει» τις προγραμματισμένες αυξήσεις των μηνιαίων απολαβών του, για να συμβάλλει στην γενικότερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ο Ναπολιτάνο έχει ήδη σταματήσει να εισπράττει τα ποσά που αντιστοιχούν στις συντάξεις που δικαιούται ως πρώην βουλευτής και γερουσιαστής.

Φέτος, ως Πρόεδρος, πρόκειται να λάβει συνολικά 239.181 ευρώ μεικτά.

Υπολογίζοντας και τις υπόλοιπες περικοπές που αποφασίσθηκαν από την Προεδρία της Δημοκρατίας (κυρίως στις συντάξεις των υπαλλήλων), τα επόμενα τρία χρόνια, ο θεσμός αυτός, θα προχωρήσει σε εξοικονόμηση για το ιταλικό δημόσιο ύψους 15.048.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος Ιταλία των Αξιών, Αντόνιο Ντι Πιέτρο, «πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα προς την χώρα και για μια προειδοποίηση προς το κοινοβούλιο», ενώ ο Άντζελο Μπονέλι δήλωσε ότι «το κοινοβούλιο τώρα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ναπολιτάνο».

Και από την κεντροδεξιά, ο Οσβάλντο Νάπολι κάνει λόγο για «θετικό, αναμφισβήτητα, παράδειγμα», αλλά, παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «και οι βουλευτές, τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις απολαβές τους κατά 5.000.000 ευρώ μεικτά, ανά έτος».

Οι ιταλοί σχολιαστές προσθέτουν ότι «από σήμερα η βουλή και οι γερουσία της Ρώμης, αρχίζουν να συζητούν τις διάφορες προτάσεις για επιπλέον περικοπές. Ένας από τους λίγους, αμέσους τρόπους, για να μπορέσει να μειωθεί η απόσταση που χωρίζει τους πολίτες, από τους ενοίκους των μεγάρων της εξουσίας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr