ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Μετά τα τέλη Σεπτέμβρη οι όποιες διώξεις για την τραγωδία στη ναυτική βάση

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2011, 14:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κύπρος: Μετά τα τέλη Σεπτέμβρη οι όποιες διώξεις για την τραγωδία στη ναυτική βάση
Facebook Twitter Whatsapp
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της μονομελούς ερευνητικής Επιτροπής, θα πρέπει να αναμένεται η άσκηση των όποιων ποινικών διώξεων προκύψουν για την τραγωδία στη ναυτική βάση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας της μονομελούς ερευνητικής Επιτροπής, θα πρέπει να αναμένεται η άσκηση των όποιων ποινικών διώξεων προκύψουν για την τραγωδία στη ναυτική βάση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου. Σήμερα συνήλθε για πρώτη φορά η ad hoc Επιτροπή της Βουλής, η οποία παρακολουθεί την πορεία των ανακρίσεων και ενημερώθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος προεδρεύει και της εν λόγω Επιτροπής, ανέφερε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε πλήρη περιγραφή της πορείας των ανακρίσεων και επέδωσε σχετικό πολυσέλιδο έγγραφο, που θα φυλάγεται στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή της Βουλής και στο οποίο θα έχουν πρόσβαση προς μελέτη μόνο τα μέλη της Επιτροπής.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι η ad hoc Επιτροπή θα συνέρχεται από καιρού εις καιρόν για να ενημερώνεται για την πορεία των ανακρίσεων, προκειμένου να υπάρξει μια αντικειμενική αδιάβλητη και αξιόπιστη έρευνα σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό ευθυνών για την τραγωδία στη ναυτική βάση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr