ΔΙΕΘΝΗ

Αφαιρέθηκε η συχνότητα από το δημοφιλέστερο κανάλι της ΠΓΔΜ

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 09:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αφαιρέθηκε η συχνότητα από το δημοφιλέστερο κανάλι της ΠΓΔΜ
Facebook Twitter Whatsapp
Στην αφαίρεση της συχνότητας από το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό στην ΠΓΔΜ, "Α1", προχώρησε η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της χώρας, με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρόγραμμα του σταθμού. Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων.
Στην αφαίρεση της συχνότητας από το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό στην ΠΓΔΜ, "Α1", προχώρησε η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της χώρας, με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρόγραμμα του σταθμού. Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των δημοσιογράφων. Η Αρχή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών επικαλέστηκε, για την απόφαση αυτή, το γεγονός ότι ο "Α1" τέθηκε προ ημερών σε διαδικασία εκκαθάρισης, μετά την επιβολή προστίμου 8,5 εκατ.ευρώ για φοροδιαφυγή από την Υπηρεσία Δημόσιων Εσόδων της ΠΓΔΜ και την αδυναμία καταβολής του προστίμου από την ιδιοκτησία του σταθμού. Ωστόσο, η απόφαση της Αρχής αμφισβητήθηκε έντονα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της ΠΓΔΜ και από την Ένωση Δημοσιογράφων, που έκαναν λόγο για απόφαση αμφιβόλου νομιμότητας.

Έντονες ήταν και οι επικρίσεις από την πλευρά του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), η οποία έκανε λόγο “για σοβαρό χτύπημα κατά της Δημοκρατίας στη χώρα” και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι ότι βρίσκεται πίσω από την απόφαση για την αφαίρεση της συχνότητας από τον "Α1".

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του προηγούμενου μήνα ανέστειλαν την έκδοση τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, τρεις αντιπολιτευόμενες ημερήσιες εφημερίδες των Σκοπίων, οι Vreme, Spic και Koha e Re, οι οποίες ανήκουν στον όμιλο του Βέλια Ράμκοφσκι, στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει και ο "Α1", που τα τελευταία δύο χρόνια ασκούσε εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Τα ΜΜΕ του ομίλου Ράμκοφσκι, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εδώ και αρκετούς μήνες μετά τη σύλληψη, τον περασμένο Δεκέμβριο, του κ.Ράμκοφσκι και αρκετών συνεργατών και μελών της οικογένειάς του, με τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και του "ξεπλύματος" βρώμικου χρήματος.

Ο ίδιος ο κ. Ράμκοφσκι αρνείται τις κατηγορίες αυτές και έχει αναφέρει ότι η δίωξή του έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα, λόγω της κριτικής που ασκεί ο "Α1" και οι εφημερίδες του ομίλου στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι υπηρεσίες ενός περιφερειακού δήμου των Σκοπίων ξεκίνησαν την κατεδάφιση ενός υπό ανέγερση πολυτελούς συγκροτήματος σπιτιών και γραφείων σε περιοχή των Σκοπίων, το οποίο ανήκει στο βουλευτή και επιχειρηματία Φίατ Τσάνοφσκι, το κόμμα του οποίου, PEI, συνεργάζεται με το αντιπολιτευόμενο SDSM.

Ο περιφερειακός δήμος Γκάζι Μπάμπα, όπου κατασκευάζεται το συγκρότημα του Τσάνοφσκι, ως αιτιολογία της κατεδάφισης ανέφερε ότι το εμβαδόν της υπό ανέγερσης κατασκευής υπερβαίνει το οικοδομήσιμο, που αναφέρεται στην οικοδομική άδεια.

Ο κ. Τσάνοφσκι, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον Βέλια Ράμκοφσκι και σύσσωμη η σλαβομακεδονκή αντιπολίτευση αντέδρασαν έντονα, τονίζοντας ότι τα κίνητρα της απόφασης για την κατεδάφιση του συγκροτήματος είναι καθαρά πολιτικά, ενώ κατηγόρησαν το δήμαρχο του Γκάζι Μπάμπα, ο οποίος εκλέγεται από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, ότι λειτουργεί κατόπιν σχετικών εντολών από το Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr