ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη σειρά κυβερνοεπιθέσεων μέχρι σήμερα

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 09:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη σειρά κυβερνοεπιθέσεων μέχρι σήμερα
Facebook Twitter Whatsapp
Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας των υπολογιστών ανακάλυψαν μία σειρά από κυβερνοεπιθέσεις- τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα- οι οποίες περιλαμβάνουν τη διείσδυση στα δίκτυα 72 οργανισμών, ανάμεσά τους και τα Ηνωμένα Εθνη, καθώς και κυβερνήσεων και εταιριών ανά τον κόσμο.
Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας των υπολογιστών ανακάλυψαν μία σειρά από κυβερνοεπιθέσεις- τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα- οι οποίες περιλαμβάνουν τη διείσδυση στα δίκτυα 72 οργανισμών, ανάμεσά τους και τα Ηνωμένα Εθνη, καθώς και κυβερνήσεων και εταιριών ανά τον κόσμο. Η εταιρία ασφάλειας των υπολογιστών McAfee, που εντόπισε τις επιθέσεις, δήλωσε ότι θεωρεί πως ο "δράστης" είναι ένας, αλλά δεν τον ονόμασε, ωστόσο ένα ειδικός σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών είπε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για την Κίνα.

Ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων των κυβερνοεπιθέσεων την τελευταία πενταετία περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν, της Ινδίας, της Νότιας Κορέας, του Βιετνάμ και του Καναδά, την Ενωση Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ και πολλές εταιρίες-- από τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας μέχρι της τεχνολογίας.

Στην περίπτωση των Ηνωμένων Εθνών οι κυβερνοπειρατές εισέβαλαν στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας του Οργανισμού, στη Γενεύη, το 2008, κι επί δύο χρόνια υπέκλεπταν απόρρητα δεδομένα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, σύμφωνα με την McAfee.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr