ΔΙΕΘΝΗ

OHE: Υποσιτίζονται τα παιδιά στα στρατόπεδα προσφύγων Σομαλίας-Κένυας

Δημοσίευση 3 Αυγούστου 2011, 13:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
OHE: Υποσιτίζονται τα παιδιά στα στρατόπεδα προσφύγων Σομαλίας-Κένυας
Facebook Twitter Whatsapp
Η παιδική θνησιμότητα μεταξύ των προσφύγων από τη Σομαλία σε καταυλισμούς στην Κένυα αυξάνεται και υπάρχουν "ανησυχητικά υψηλά ποσοστά" υποσιτισμού, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.
Η παιδική θνησιμότητα μεταξύ των προσφύγων από τη Σομαλία σε καταυλισμούς στην Κένυα αυξάνεται και υπάρχουν "ανησυχητικά υψηλά ποσοστά" υποσιτισμού, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα. Στο στρατόπεδο προσφύγων Νταμπάαμπ, στο οποίο βρίσκονται τετραπλάσιοι και πλέον πρόσφυγες από όσους χωρά, σχεδόν 400.000 άνθρωποι, η θνησιμότητα σε βρέφη, νήπια και παιδιά ως 5 ετών έχει αυξηθεί από 1,2 ανά 1.000 παιδιά σε 1,8/1.000, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο οργανισμός σημειώνει ότι οι αριθμοί αφορούν μόνον όσα παιδιά πέθαναν σε ιατρεία και ότι πολλοί θάνατοι ενδέχεται να μην έχουν καταγραφεί.

"Τα συνολικά ποσοστά σοβαρού υποσιτισμού και οξύτατου υποσιτισμού τόσο για τους καταγεγραμμένους πρόσφυγες όσο και μεταξύ όσων φθάνουν τώρα στο (τμήμα του στρατοπέδου) Άιφο είναι κρίσιμα, στην τελευταία περιοχή είναι υπερβολικά κρίσιμα", ανέφερε η έκθεση της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στην καθημαγμένη από τον πόλεμο Σομαλία, που πλήττεται σκληρότερα από κάθε άλλη χώρα στο Κέρας της Αφρικής από την ξηρασία και το λιμό στην περιοχή, το ποσοστό των παιδιών που υποφέρουν από υποσιτισμό είναι επίσης εξαιρετικά υψηλό. Οι πρόσφυγες που καταφεύγουν στην Αιθιοπία φθάνουν στη χώρα σε τραγική κατάσταση, σύμφωνα με την Αρμοστεία.

"Νέοι πρόσφυγες συνεχίζουν να φθάνουν, αδύναμοι και αποσκελετωμένοι από την πείνα και το μακρύ δρόμο από τα χωριά τους. . . Ένα στα τρία παιδιά που φθάνουν στο στρατόπεδο προσφύγων Ντόλο Άντο στην Αιθιοπία πάσχει από υποσιτισμό", αναφέρει η έκθεση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr