ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Ο πρόεδρος Άσαντ υπέγραψε διάταγμα που καθιερώνει τον πολυκομματισμό

Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2011, 11:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Ο πρόεδρος Άσαντ υπέγραψε διάταγμα που καθιερώνει τον πολυκομματισμό
Facebook Twitter Whatsapp
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει τον πολυκομματισμό στη χώρα, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος, το οποία άρχισε στα μέσα Μαρτίου, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει τον πολυκομματισμό στη χώρα, ικανοποιώντας έτσι ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα του κινήματος αμφισβήτησης του καθεστώτος, το οποία άρχισε στα μέσα Μαρτίου, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana. Η συριακή κυβέρνηση είχε ψηφίσει στα τέλη Ιουλίου νομοσχέδιο που επιτρέπει τον πολυκομματισμό, σε μια χώρα τα ηνία της οποίας κρατεί το κόμμα Μπάαθ από το 1963.Το διάταγμα που έχει άμεση ισχύ, ορίζει τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων και το καθεστώς του "ηγέτη του κράτους και της κοινωνίας" βάσει του Συντάγματος.

Τα νέα κόμματα θα πρέπει να σέβονται την παγκόσμια διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να μη στηρίζονται σε θρησκευτικές ή φυλετικές βάσεις και να μην προέρχονται από μη συριακή οργάνωση ή κόμμα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr